Štartovacie kultúry na kvasy | TECHNOPEK pekárenské stroje a technológie

Štartovacie kultúry na kvasy

Štartovacie kultúry sú nevyhnutným predpokladom stability a kvality vyvádzaných kvasov.

K našim kvasným zariadeniam ponúkame širokú škálu cenovo dostupných štartovacích kvasných kultúr firmy Diosna / Isernhäger
Ponuku našich zariadení na výrobu kvasov (kvasomatov) nájdete TU

Štartovacie kultúry sú nevyhnutným predpokladom stability a kvality vyvádzaných kvasov, či už ražných 2 a 3 stupňových, alebo kvasov pšeničných. Každá technologická schéma výroby kvalitného chleba a pečiva má rozdielne požiadavky na množstvo kvasu, avšak vysoké nároky na jeho stabilitu a kvalitu. Táto sa dá zaručiť výlučne ich pravidelnou obnovou, ktorá zaručuje vyváženosť podielu kyselín mliečnej a octovej, ako aj parametre kvasu ako je kyslosť a pH.

Kvasné štartovacie kultúry sú vyrábané v sterilných podmienkach firmy Diosna / IsernHäger a distribuované na mesačnej báze do celého sveta.

Živé chlebové kvasy

Kvas typu chlebovej fermentácie bol vyvinutý v 80. rokoch nemeckou firmou IsernHäger a v roku 1982 bol patentovaný. Výnimočnou vlastnosťou chlebovej fermentácie je možnosť skvasiť 15 až 50% zvyšného chleba namiesto ražnej múky do kvasu a tiež neobyčajne dlhá doba spracovateľnosti kvasu, ktorá je po vyzretí až 144 hodín. Chlieb v kvase nielen usporí suroviny, ale dodáva arómu a čerstvosť novo vyrobeným chlebom. 

Výhody použitia

  • Dlhá stabilita kvasu                     
  • Ekonomika výroby
  • Dlhšia čerstvosť chlebov
  • Výrazná aróma a chuť hotových výrobkov
  • Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
  • Vyššia dosahovaná výťažnosť ciest
  • Skladovanie kvasu bez potreby chladenia
  • Vyššie množstvo technologickej vody do cesta-lepšia regulácia teploty ciest

Pšeničné kvasy

Pšeničné kvasy sú najúčinnejší spôsob, ako produkovať vysoko-kvalitatívne pšeničné pečivo. Pšeničný kvas našiel u pekárov obľúbenosť nie len vďaka jednoduchosti použitia, ale predovšetkým pre jeho vynikajúce výsledky. S pšeničným kvasom IsernHäger dostane Vaše pečivo výnimočnú chuť, príjemnú vôňu a skvelú elasticitu striedky. 

Výhody použitia

  • Dlhšia čerstvosť chleba
  • Zvýraznenie arómy a chuti
  • Možná kombinácia s ďalším predstupňom
  • Predĺženie mikrobiálnej trvanlivosti chleba
  • Skladovanie kvasu bez potreby chladenia

Prehľad kváskových kultúr DioStart nájdete tu: Prospekt kváskové kultúry DioStart



TECHNOPEK s.r.o.
Buzitka 220
985 41 Buzitka
Slovensko

IČO: 35736615
DIČ: 2020211050
DIČSK: SK2020211050

+421 918 552 234
info@technopek.sk