Aróma technológie (AromaStück)
AromaStücku® je produkt vyrábaný novou technológiou, pri ktorej je ražná múka a štartér zamiesená spolu s vodou (TA 300 = pomer múky a vody je 100:200) a zohriata v zariadení po dobu 3 hodín pri 65 °C. Vďaka tomuto procesu je dosiahnuté prirodzené hnedé zafarbenie AromaStücku®, ako aj typická sladká sladová chuť. Tieto vlastnosti sú docielené vďaka tvorbe maltózy v priebehu enzymatickej reakcie, ktorá prebieha v produkčnej fáze procesu. Enzymatický proces a zahriatie zmesi okrem toho umožnia vyššiu absorpciu a naviazanie väčšieho množstva vody.
AromaStück s múkou a celým zrnom
AromaStück® je možné rovnakým spôsobom pripraviť namiesto múky s celými zrninami, či olejninami ako je sója, ľan, sezam atď. Dôležité je pritom po produkčnej fáze zvýšiť teplotu na 85 °C pre kompletné zmäknutie a dobré naviazanie vody aj v strede zrna.
Výhody použitia
- Stabilita zmesi 24 hod. bez chladenia / 48 hod. s chladením
- Predĺženie čerstvosti výrobkov
- Výrazná aróma a chuť
- Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
- Vyššia výťažnosť cesta
- Tvorba unikátnych receptúr