Aróma technológie (AromaStück) | TECHNOPEK pekárenské stroje a technológie

Aróma technológie (AromaStück)

AromaStücku® je produkt vyrábaný novou technológiou, pri ktorej je ražná múka a štartér zamiesená spolu s vodou (TA 300 = pomer múky a vody je 100:200) a zohriata v zariadení po dobu 3 hodín pri 65 °C. Vďaka tomuto procesu je dosiahnuté prirodzené hnedé zafarbenie AromaStücku®, ako aj typická sladká sladová chuť. Tieto vlastnosti sú docielené vďaka tvorbe maltózy v priebehu enzymatickej reakcie, ktorá prebieha v produkčnej fáze procesu. Enzymatický proces a zahriatie zmesi okrem toho umožnia vyššiu absorpciu a naviazanie väčšieho množstva vody.

AromaStück s múkou a celým zrnom

AromaStück® je možné rovnakým spôsobom pripraviť namiesto múky s celými zrninami, či olejninami ako je sója, ľan, sezam atď. Dôležité je pritom po produkčnej fáze zvýšiť teplotu na 85 °C pre kompletné zmäknutie a dobré naviazanie vody aj v strede zrna.

Výhody použitia

  • Stabilita zmesi 24 hod. bez chladenia / 48 hod. s chladením
  • Predĺženie čerstvosti výrobkov
  • Výrazná aróma a chuť
  • Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
  • Vyššia výťažnosť cesta
  • Tvorba unikátnych receptúr
Diosna
Aroma Ecoline


TECHNOPEK s.r.o.
Buzitka 220
985 41 Buzitka
Slovensko

IČO: 35736615
DIČ: 2020211050
DIČSK: SK2020211050

+421 918 552 234
info@technopek.sk