Aróma technológie na výrobu zápar | TECHNOPEK pekárenské stroje a technológie

Aróma technológie na výrobu zápar

Výrobky vyrobené s použitím zápar sú charakteristické vysokou výťažnosťou, príjemnou vyrovnanou chuťou, arómou a dlhou trvanlivosťou.

Ponuku našich zariadení na výrobu zápar nájdete TU

Osvedčenou a žiadanou receptúrnou zložkou pri výrobe chleba a pečiva sú zápary. Výroba cereálnych zápar má, najmä v krajinách severnej a východnej Európy dlhú tradíciu.

Naša spoločnosť v spolupráci s nemeckým IsernHägerom je priekopníkom zavádzania technológie zápar na Slovensku. Už od roku 1992 dodávame nielen zariadenia, ale aj štartovacie kultúry na výrobu zápar z cereálií a semien s výdatnou technologickou podporou. Našimi zákazníkmi sú špičkové pekárne, ktoré sa zamerali na výrobu kvalitného, aromatického chleba a pečiva s vysokou pridanou hodnotou.

Výrobky vyrobené s použitím zápar sú charakteristické vysokou výťažnosťou, príjemnou vyrovnanou chuťou, arómou dlhou trvanlivosťou

AromaStück s múkou

AromaStücku® je produkt vyrábaný novou technológiou, pri ktorej je ražná múka a štartér zamiesená spolu s vodou (TA 300 = pomer múky a vody je 100:200) a zohriata v zariadení po dobu 3 hodín pri 65 °C. Vďaka tomuto procesu je dosiahnuté prirodzené hnedé zafarbenie AromaStücku®, ako aj typická sladká sladová chuť. Tieto vlastnosti sú docielené vďaka tvorbe maltózy v priebehu enzymatickej reakcie, ktorá prebieha v produkčnej fáze procesu. Enzymatický proces a zahriatie zmesi okrem toho umožnia vyššiu absorpciu a naviazanie väčšieho množstva vody.

AromaStück s múkou a celým zrnom

AromaStück® je možné rovnakým spôsobom pripraviť namiesto múky s celými zrninami, či olejninami ako je sója, ľan, sezam atď. Dôležité je pritom po produkčnej fáze zvýšiť teplotu na 85 °C pre kompletné zmäknutie a dobré naviazanie vody aj v strede zrna.

Výhody použitia

  • Stabilita zmesi 24 hod. bez chladenia / 48 hod. s chladením
  • Predĺženie čerstvosti výrobkov
  • Výrazná aróma a chuť
  • Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
  • Vyššia výťažnosť cesta
  • Tvorba unikátnych receptúr


Technopek s.r.o.
Športová 5
90042 Dunajská Lužná
Slovensko

IČO: 35736615
DIČ: 2020211050
DIČSK: SK2020211050

tel: +421 2 452 41 535
fax: +421 2 452 41 530
mail: info@technopek.sk

Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem